Residentie Heilig Hart

Venlo

Status: Ontwikkeling

Federatie Parochies VenloStad en Venterra slaan de handen ineen om het kerkgebied van de Heilig Hart Kerk aan de Veldenseweg in Venlo te transformeren tot een mooi woongebied: Residentie Heilig Hart. Het ontwerp is in handen van Verheijen-Smeets Architecten uit Tegelen.

De ontwikkeling bestaat uit de sloop van de voormalige pastoriewoningen aan de Paulus Potterstraat. Op deze locatie verrijst een kleinschalig complex van 10 levensloopbestendige koopappartementen. In de Heilig Hart Kerk zelf worden 9 luxehuurappartementen gerealiseerd zonder aandacht voorde karakteristieke elementen van het Rijksmonumentale gebouw uit het oog te verliezen. Naast de appartementen wordt er onder de centrale koepel een algemene ontmoetingsruimte gecreëerd waar bewoners gebruik van kunnen maken.

De omgeving rondom de kerk en het appartementencomplex wordt zorgvuldig en zo veel mogelijk met groen ingericht. De benodigde parkeervoorzieningen worden aan de achterzijde van het complex, en zo veel mogelijk aan het zicht onttrokken, gerealiseerd.

De gemeente Venlo heeft kennis genomen van de planopzet en in een principebesluit aangegeven medewerking te verlenen aan dit plan. Buurtbewoners en betrokken parochianen zijn 26 januari tijdens een digitale informatiebijeenkomst geïnformeerd over dit initiatief. Deze informatiebijeenkomst kan hier teruggekeken worden.

Venterra wil de omgevingsvergunning voor dit planvoornemen medio 2022 aanvragen en hoopt medio 2023 te starten met de bouwwerkzaamheden.

Middels een nieuwsbrief zullen wij u op de hoogte gaan houden rondom de ontwikkelingen van Residentie Heilig Hart. Wilt u zich inschrijven voor deze nieuwsbrief of heeft u vragen over dit project; stuur dan een mail naar info@venterra.nl of neem contact op via het contactformulier.

Terug naar overzicht
© Venterra 2022
Created by